Снимка: Морско окоВ общественото пространство се коментира обстоятелството, че изпълнението на

...
Снимка: Морско окоВ общественото пространство се коментира обстоятелството, че изпълнението на
Коментари Харесай

Гърми чудовищен скандал във Варна! Съветник разкри шокиращо: Парите за бул. “Левски“ свършиха

Снимка: Морско око

В публичното пространство се разяснява събитието, че осъществяването на плана за новия бул. “Левски “ с е бави поради липса на потенциал на изпълнителя и нужда от дофинансиране на плана за цялостното създаване на булеварда.

Това съобщи самостоятелният общински консултант Григор Григоров на последното за годината съвещание на Общинския съвет, написа Дарик Варна.

Григоров насочи запитване към кмета на Варна каква е общата сума, планувана по контракт за осъществяването на плана за бул. “Левски “ и каква част от нея за изплатени все още. Съветникът изиска да разбере и какви са периодите по контракта и анексите към него, в случай че има такива, за привършване на строително-монтажните действия и въвеждането в употреба, както и планува ли се увеличение на средствата и наказания за изпълнителите, при неспазване на периодите.

От опцията да насочат запитване към кмета се възползваха още няколко общински съветници. Костадин Костадинов повдигна няколко въпроса, един от които е обвързван с общинския паркинг до кръстовището на бул. “Сливница “ и ул. “Струга “, отстранен поради построяването на бул. “Левски “. По негова информация паркингът е обслужвал обитателите  на 102 жилището от блоковете наоколо. До момента са подадени 3 тъжби от пострадалите, без на тях да е даден отговор от локалната власт къде ще могат да паркират колите си.

Милена Георгиева (БСП) сигнализира за неработещи профилирани асансьори в подлезите във Варна. След подадени до нея сигнали и персоналните й наблюдения като майка,  оборудванията не работят от месеци, а някои и от повече от година. Тя изиска да разбере каква е повода.
Януари Вичев и Христо Боев насочиха питания, свързани с укрепителните дейности по деретата в село Константиново, за които са гласувани общински средства. Според Боев разрешението за градеж изтича следващата година, само че действителни действия  към момента не за почнали.

Боев изиска да бъдат поставени „ легнали служители на реда “ или повдигнати пешеходни пътеки пред кметството и учебното заведение в Константиново, защото младежи от селото си устройвали гонки с мотори и коли, което заплашва живота и здравето на локалните.

Поради отсъствието на кмета Иван Портних поради длъжностен ангажимент, отговорите на всички сложени въпроси ще бъдат предоставени документално, изясни ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР